DoubleTree by Hilton Hotel Venice – North

Renovation of the interior court

The project concerns the renovation of the semicircular court that faces the hotel’s restaurant, delimited by a covered passage that leads to the main structure and to an existing banquets hall.
The space has been completely renovated by designing an equipped garden consisted of covered areas, almost like islands, protected by pergolas. In this way it is more livable and more privacy is given to the outdoor areas of the restaurant, dividing them with a sophisticated plant shield.

From the new flowering border of the banquet hall, which is the background of the court, a sort of archipelago of spaces it takes shape, organized by a central service island with a lounge bar and surrounded by other pavilions where it is possible to sit down and stay. More on the background, an open-air area for dances or free activities has been maintained.
The pergolas, with their own metallic structure, are completely open to the sides and have a flat shaded cover with swinging sunscreen slats and curtains. The flooring of the living areas is made of a particular material made from ricomposed wood called “Green-wood”, in order to form a kind of rug.

The green system is mainly composed of linear flowerbeds with box hedges that replace the old cobblestone paths while vertical walls and separations are used to properly screen one side of the gazebos. To embellish the free area single-plant pots are placed along with a vertical green backdrop made up of wooden pilasters. The paths have been partially kept in stone while the free activity area is in “Piasentina” stone with flamed finish.

The lighting has been studied by alternating wall and recessed spotlights with floor lamps to create a sophisticated and captivating environment. All furnishings, including the circular bar counter and the structure of the pergolas, are repositionable.

, Mogliano Veneto, Italy

Hospitality
2015 - 2017

Client
D Hotels S.r.l.

In collaboration with

Landscape project: Studio AG&P Milano

Photographs: Alberto Salata